Yksinluistelun kisakausi avattu

18.9.2024

Yksinluistelijat avasivat viikonloppuna kisakautensa Hämeenlinnan aloituskisassa. Kisoihin mahtui monta iloista onnistumista ja kotiintuomisina saatiin peräti 3 voittoa. Hanna-valkku urakoi kisoissa 3 pitkää päivää ja piti tunnelmaa yllä.

Kisat alkoivat perjantaina iltapäivällä Debytanttien sarjalla. Meiltä mukana kisassa olivat Anna, Enni, Sahara, Darya ja Nea. Darya ja Nea tekivät heti uudet ennätyspisteet molemmat ja Nea nappasi voiton kotiin. Anna, Enni ja Sahara kisasivat ensimmäistä kertaa Debytantit-sarjassa ja onnistuivat kaikki mukavasti. Darya oli kisan 8., Enni 16., Anna 18. ja Sahara 21.

SM-Noviisit aloittivat lyhkäreillään kisaamisen perjantai-iltana. Pientä jännitystä ja haparointia oli ilmassa kauden ensimmäisessä kisassa, mutta vapaaohjelmaan lähdettiin ihan hyvillä mielin. Kutkuttavin tilanne oli Islalla, joka oli lyhkärin jälkeen neljäntenä vain muutaman kymmenyksen päässä palkintosijoista. Veera oli lyhkärin jälkeen 11., Sara-Sofia 13. ja Aida 20.

Juniorit ja seniorit aloittivat kisaurakkansa lauantaiaamuna ja sielläkin saatiin heti uusia ennätyspisteitä kaksin kappalein, kun Inka ja Nella onnistuivat hienosti. Lyhkäreiden jälkeen Inka johti kisaa, Nella oli 9., Maisa 23. ja Olivia 27. Sennuissa Janette oli lyhkärin jälkeen 5. ja Joanne 11.

SM-Noviisien vappikset luisteltiin lauantaina iltapäivällä. Isla onnistui hienosti ja teki ohjelmaan
onnistuneen kolmoissalchow-kaksoisaksel -yhdistelmän nousten kisan voittoon. Myös Sara-Sofia onnistui mukavasti sijoittuen kolmanneksitoista. Veeralla ja Aidalla oli vähän epäonnea ohjelmissaan. Veeran sijoitus oli 16. ja Aidan 22. Kausi on vasta alussa ja ensimmäisen kisan jännitys on nyt takana, joten tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.

SM-Junioreiden ja SM-Senioreiden kisat käynnistyivät lyhkäreillä vasta lauantai-iltana. Tytöt eivät olleet täysin tyytyväisiä suorituksiinsa. SM-junnuissa lyhkäreiden jälkeen Jenni oli sijalla 4 ja SM-sennuissa Silja 2. ja Merkku 3.

Sunnuntaiaamu alkoi junnujen vappiksella. Inka varmisti suorituksellaan jo kolmannen voiton EVT:lle. Nella oli 9., Maisa 23. ja Olivia 28. Sennuissa Janette oli kokonaiskilpailun 7. ja Joanne 12.

SM-junnuissa Jenni lähti vapaaohjelmaan sisuuntuneena taistelemaan ja nostikin itsensä kokonaiskilpailun toiseksi. SM-senioreiden vapaaohjelmat eivät sujuneet aivan toivotusti. Ohjelmiin mahtui vähän turhan monta kaatumista, mikä rokotti pisteitä. "Huomasimme, että emme olleet vielä valmiita aloittamaan kisakautta tässä kohtaa, mutta tästä jatketaan eteenpäin ja uusia ohjelmia hiotaan vielä ennen varsinaisia tavoitekisoja eli valintoja", Hanna-valkku kommentoi suorituksia. SM-senioreissa Silja oli kokonaiskisan toinen ja Merkku kolmas.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli EVT:n osalta hyvä ja tästä on hyvä lähteä parantamaan suorituksia ja jatkamaan kautta.